Worstenbrood en suikerbrood

Welke vraag krijg ik vaker?

  • Of ik koffie of thee lust
  • Waar ik vandaan kom

Ik denk dat het gelijk op gaat. Want al ben ik in 1995 van Brabant naar Friesland verhuisd, mijn accent blijkt hardnekkig. En aangezien ik vooral Friesland, Groningen en Drenthe als werkgebied heb, valt dat accent op. In goede zin, gelukkig.

Wat me verder kenmerkt: het feit dat ik al schrijf zolang ik een pen goed kan vasthouden. Als kind gebruikte ik mijn pen om fictieve verhalen over konijnen te schrijven, als leerling om een groot werkstuk te schrijven over sterrenkunde en als student om met goed resultaat af te studeren aan de opleiding journalistiek.

Duiken in een verhaal, de beste woorden en vorm kiezen, iets moois maken; ik vind het prachtig om te doen.

 

Verveelt het maken van verhalen je nooit?

Nee. Want de manieren waarop je een verhaal kunt brengen, zijn door de jaren heen gegroeid. Zeker dankzij de komst van online media en de smartphone. Platforms als Facebook en Instagram maken werk bovendien een stuk interactiever. Dat vind ik geweldig.

 

Dus je blijft verhalen maken tot je laatste snik?

Waarschijnlijk wel. En ik leer graag nieuwe vaardigheden. Alles om maar mooie dingen te blijven maken. Zo ben ik ook podcastmaker en kan ik korte video’s maken en monteren met behulp van de smartphone. Ook ideaal voor Facebook, Instagram en andere social media.

 

Heb je ook nog een leven buiten werk?

Absoluut. Want anders kom ik niet toe aan lezen, hardlopen, wandelen (Pieterpad), lummelen, arthouse films kijken, tijd spenderen met vrienden en koken.

Over koken gesproken: als (bourgondische) Brabander in Friesland leek het me leuk om twee dingen leren: worstenbroodjes en suikerbrood bakken. Die missie is inmiddels volbracht.

Dus wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Maak gerust een afspraak! Ik zorg voor het worstenbroodje of plakje suikerbrood ;)